Over de initiatiefnemer


henk.png Mijn naam is Henk Jansen, 56 jaar oud, getrouwd met Esther en trotse vader van 3 zonen.
Na mijn ALO opleiding in Groningen ben ik gaan werken als leraar lichamelijke opvoeding en heb in de weekenden en avonden de opleiding " Thim van der Laan" in Utrecht gevolgd welke ik in 1981 heb afgerond.
 
Op dit moment ben ik mede eigenaar van 2 praktijken fysiotherapie en 3 DorSano rugpijnklinieken welke in Rijssen en Amsterdam staan.
 
Om succesvol te kunnen opereren in een snel veranderende markt moet je proactief zijn. Zo is het ook binnen het vak fysiotherapie.
Nog nooit is er zoveel beweging binnen ons vak geweest als de laatste jaren. Deze snelle veranderingen vragen van ons, dat we snel op veranderingen kunnen inspelen.

 
Helaas hebben veel collega's het daar moeilijk mee, begrijpelijk want wij zijn doeners, die allemaal naar binnen gericht zijn met alleen oog voor kwaliteit en het belang van onze patiënt. Wij zullen echter toch wat meer om ons heen moeten kijken waar onze kansen en bedreigingen liggen want we zijn een markt geworden.
Bij zo'n groep hoort ook een sterke branchevereniging, welke ondersteuning biedt en richting durft te geven. Helaas mis ik beiden, ik zie nauwelijks fysiotherapeuten die bezig zijn een plaats te veroveren aan de onderhandelingstafel en helaas ontbreekt het ons op dit moment ook aan een daadkrachtige brancheorganisatie, welke proactief deze nieuwe markt benadert.
 
Bedenk wel dat het KNGF een prima organisatie is, welke ik ondersteun, maar regelmatig ook een trap onder de kont geef, omdat ik vind, dat ze niet of te laat reageren op veranderingen. Met de komst van onze nieuwe voorzitter Eke Zijlstra is er een verandering op gang gebracht binnen het KNGF.
Deze verandering juich ik toe en Eke heeft mijn steun in deze.  
 
Het KNGF hebben we nodig en het KNGF heeft ons nodig dus laten we de handen ineen slaan, wij hebben samen de taak om weer als gelijkwaardige partner aan de onderhandelingstafel met de zorgverzekeraar te komen.
De zorgverzekeraar verandert niet gemakkelijk haar strategie, daarvoor zijn marktimpulsen nodig. Die impulsen kunnen wij als groep zorgverleners geven.
Hoe? Lees daarvoor mijn updates of bezoek mijn lezingen welke ik voor het RGF IIsselstraak houd.
Daarnaast heeft de politiek de meeste invloed op het beleid van de zorgverzekeraar maar of we van Den Haag wat mogen verwachten is pas na de verkiezingen duidelijk. 

Doel van mijn actie, die ik in mei 2010 al gestart ben, is om als gelijkwaardig partner te worden gezien door de zorgverzekeraar aan de onderhandelingstafel, waarbij de belangen van onze klanten voorop staan en boven de administratieve grillen van de zorgverzekeraar horen te staan.
 
Onze inbreng bij de contractbespreking met zorgverzekeraar moet uit meer bestaan dan alleen onze handtekening mogen zetten bij het kruisje.......  
 
Deze actie heeft geen politieke kleur en ik heb hier geen enkel commercieel belang bij. Zelf wil ik alleen het gevoel kunnen hebben wanneer ik stop in dit vak iets te hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van ons vak en verbetering van onze positie, en dat doe ik op deze manier.  

Juli 2012, Henk Jansen  

Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend